2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

O1 1.2510 SKS3

home>Produkte>Mjet i Ftohtë Çeliku>O1 1.2510 SKS3

O1 1.2510 Blloku SKS3

Na kontaktoni

specifikimet
Çeliku i veglave O1 është çeliku origjinal i veglave për forcimin e vajit, "jo tkurrje" që mund të ngurtësohet në diapazonin Rockwell C 65 nga një temperaturë e ulët austenitizimi. O1 është një çelik veglash me qëllime të përgjithshme që përdoret zakonisht në aplikime ku çeliqet e aliazhuar nuk mund të ofrojnë fortësi, forcë dhe rezistencë të mjaftueshme ndaj konsumit.

APLIKIMET: Aty ku kërkohet qëndrueshmëri më e madhe dimensionale në trajtimin termik ose rezistencë e përmirësuar ndaj konsumit, duhet të merren parasysh çeliqet e veglave me përmbajtje më të lartë të aliazhit, si A2 ose D2.

PËRBËRJA

C

Mn

Si

Cr

W

0.94

1.20

0.30

0.50

0.50

VETIT RELATIVE

1492433770224674

Koeficienti i Zgjerimit Termik (63-64 HRC)

Temperatura︒F

in/in︒F×10-6

Temperatura︒C

mm/mm︒C×10-6

100-500

5.96

38-260

10.73

100-800

7.14

38-427

12.85

100-1000

7.84

38-538

14.11

100-1200

8.02

38-649

14.44

VETITË FIZIKE

· Dendësia: 0.283 lb/in3 (7833 kg/m3)

· Graviteti specifik: 7.83

· Moduli i elasticitetit: 31 x 106 psi (214 GPa)

· Përpunueshmëria: 85-90% e një çeliku me 1% karbon

1492433836447736

Përgjigja e trajtimit të nxehtësisë

Ftohja me ajër nga

HRC

1425F (774︒C),30 minuta

62

1450F (788︒C),30 minuta

64

1475F (802︒C),30 minuta

65

1500F (816︒C),30 minuta

65

1600F (871︒C),30 minuta

64

UDHIONZIME PRER TRAJTIMIN E NGROHTIS

HARDENIMI

TEMPERATURA KRITIKE

Ac1: 1350 ° F (732 ℃)

Ac3: 1440 ° F (760 ℃)

AR1: 1295 ° F (703 ℃)

AR3: 1240 ° F (671 ℃)

Nxehja paraprake: Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) në 1200-1300°F (649-704°C) dhe barazoni.

Austenitizimi (Nxehtësia e lartë): Ngrohni ngadalë nga ngrohja paraprake në 1475-1500°F (802-816C)

Thithni për 30 minuta për inçin e parë (25.4 mm) të trashësisë, plus 15 minuta për çdo inç shtesë (25.4 mm).

Shuarja: Fikni vajin në një temperaturë jo më të ulët se 150-125°F (66-51°C).

Shënim: O1 është disi i prirur për të shuar plasaritjen, veçanërisht nëse ka ndryshime të rëndësishme në trashësinë e seksionit dhe qoshet e brendshme të mprehta. Shuarja e vajit duhet të kryhet në mënyrë që heqja e nxehtësisë të jetë sa më uniforme në të gjitha zonat e pjesës që shuhet. Sigurohuni që ta hiqni pjesën nga vaji përpara se temperatura të bjerë në temperaturën e ambientit. Rekomandohet vaj i nxehtë në një temperaturë prej 300 deri në 400°F (149-204°C).

Kalitje: Kaliteni menjëherë pas shuarjes. Mos lejoni që pjesa të ftohet nën 125°F (51°C). Gama tipike e kalitjes është 350 - 400°F (177 -204°C). Mbajeni në temperaturë për 1 orë për inç (25.4 mm) trashësi, 2 orë minimale, më pas ajri ftohet në temperaturën e ambientit. Për të minimizuar streset e brendshme në seksione tërthore më të mëdha se 3 inç (76.2 mm) dhe për të përmirësuar qëndrueshmërinë në pjesët që do të bëhen EDM pas trajtimit termik, rekomandohet fuqimisht një kohë njomjeje prej 4 deri në 6 orë në temperaturën e kalitjes.

Trajtimi kriogjenik: Trajtimet në frigorifer zakonisht duhet të kryhen pas kalimit dhe duhet të pasohen nga një temperament i dytë.

Pjekja

Pjekja duhet të kryhet pas punës së nxehtë dhe para riforcimit.

Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) deri në 1425 -1450°F (802-816°C) dhe mbajeni në temperaturë për 1 orë për inç (25.4 mm) të trashësisë maksimale; Minimumi 2 orë. Më pas ftoheni ngadalë me furrën me një shpejtësi jo më të madhe se 50°F në orë (28°C në orë) deri në 1000°F (538°C). Vazhdoni ftohjen në temperaturën e ambientit në furrë ose në ajër. Fortësia që rezulton duhet të jetë maksimumi 212 HBW.

ArtikullDimensioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Bar i rrumbullakëtDIA 1.0 - 30Vizatimi i ftohtë / bluarja pa qendërBright & Pjekje
DIA 20 - 80LëkurëBright & Pjekje
DIA 13-180Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
DIA 70 - 400Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Bar i sheshtëT 3.0-20 XW 20-100Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
BllokT 20-200 X 300-800Rrotullimi i nxehtë dhe i farkëtuar në nxehtësiSipërfaqja e zezë / Makineri & Pjekje
Shufra teliDIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
SheetsT1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Kontaktoni

Kategoritë e nxehta