2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

O1 1.2510 SKS3

home>Produkte>Mjet i Ftohtë Çeliku>O1 1.2510 SKS3

Mjeti i Ftohtë i Punës Çeliku O1 1.2510 Shufra teli SKS3

Na kontaktoni

specifikimet

Lloji O1 i ngurtësuar me vaj çeliku të punuar në të ftohtë përbëhet nga krom, mangan dhe tungsten dhe është relativisht i lirë.


Aplikimet:

Çeliqet O1 përdoren kryesisht për vegla afatshkurtra për pllaka të ftohta, vrima zbardhuese dhe mjete prerëse që veprojnë në temperaturën e ambientit.


PËRBËRJA

CMnSi
Cr
W
0.94
1.200.30
0.50
0.50


specifikimet:

Koeficienti i Zgjerimit Termik (63-64 HRC)
Temperatura︒Fnë / in︒F × 10-6Temperatura︒Cmm / mm︒C × 10-6
100-5005.9638-260
10.73
100-8007.1438-42712.85
100-10007.8438-53814.11
100-12008.0238-64914.44


Fabrikimi dhe trajtimi termik:

Makineria:

Përpunueshmëria e çeliqeve O1 është shumë e mirë me një vlerësim prej 90% të çeliqeve me aliazh të ulët me forcim uji.


formimin:

Çeliqet O1 mund të formohen lehtësisht në gjendje të pjekjes duke përdorur metoda konvencionale.


Forcimi:

Çeliqet O1 duhet të nxehen në mënyrë uniforme në 780-820°C (1436-1508°F) derisa të nxehen plotësisht. 

Nëse është e nevojshme, çeliqet mund të ngrohen paraprakisht në 300-500°C (572-932°F). Rreth 30 min/për 25 mm rregullim 

duhet të sigurohet seksioni dhe më pas çeliqet duhet të shuhen menjëherë në vaj.


Welding:

Çeliqet O1 janë të saldueshëm, por rrezikojnë të formohen çarje, por kjo mund të shmanget me specifika të caktuara.


1. Gjatë saldimit të çelikut të mjetit të butë të pjekur O1, çeliku duhet të nxehet paraprakisht në 300 - 500°C (572-932°F), 

saldohen ne te njejten temperature dhe ne fund stresi duhet te lirohet menjehere. 

Elektroda e aliazhit Cr-Mo është e preferueshme për saldimin e çelikut strukturor.

2. Gjatë saldimit në mënyrë që të ngurtësohet çeliku i mjetit O1 i pjekur i butë, çeliku duhet të nxehet në temperaturën e ngurtësimit, 

ftohet në 500°C (932°F) dhe saldohet në të njëjtën temperaturë. Në fund kryhet shuarja. 

Elektroda me fytyrë të fortë është zgjedhja e preferuar e elektrodës.

3. Kur riparoni saldimin e çelikut të veglave O1 në gjendje të ngurtësuar dhe të kalitur, çeliku duhet të nxehet paraprakisht në 

një temperaturë minimale kalitjeje prej 200°C (93°F) dhe e salduar në të njëjtën temperaturë kalitjeje.

Së fundi, duhet të nxehet menjëherë në një temperaturë maksimale kalitjeje prej 300°C (572°F) dhe të njomet për 2 orë. 

Elektroda me fytyrë të fortë është zgjedhja e preferuar e elektrodës.


Trajtimit të ngrohjes:

Trajtimi termik kërkon që çeliqet O1 të nxehen ngadalë në 649°C (1200°F) dhe më pas të nxehen në 788-816°C (1450-1500°F). 

Më pas këta çelik duhet të mbahen në të njëjtën temperaturë për 10 deri në 30 minuta dhe në fund të shuhet me vaj.


Formëzimi:

Formëzimi i çeliqeve O1 mund të kryhet në 1038°C (1900°F) deri në 857°C (1575°F) por jo nën 816°C (1550°F).


Puna e Ftohtë:

Çeliqet O1 mund të përpunohen lehtësisht në të ftohtë në gjendje të pjekjes duke përdorur metoda konvencionale.


Pjekja:

Pjekja duhet të kryhet në 788°C (1450°F) e ndjekur nga ftohja e ngadaltë e furrës në një temperaturë më të vogël se 4°C (40°F) në orë.


Kalitje:

Kalitja e çeliqeve O1 kryhet në 177-260°C (350-500°F) për të realizuar fortësinë e Rockwell C prej 62 deri në 57.


Martempering:

Martemperimi është një procedurë zëvendësuese e forcimit që mund të përdoret së bashku me pajisje të përshtatshme për banjë me kripë.


ArtikullDimenzioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Shufra teli        DIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja


Kontaktoni

Kategoritë e nxehta