2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

O1 1.2510 SKS3

home>Produkte>Mjet i Ftohtë Çeliku>O1 1.2510 SKS3

Vegla e Ftohtë Çeliku O1 1.2510 Fletë SKS3

Na kontaktoni

specifikimet

Çeliku i veglave O1 është një çelik veglash me aliazh të ulët që duhet të shuhet me vaj gjatë trajtimit termik. Çeliku i veglave O1 përmban sasi të vogla mangani, tungsteni dhe kromi, duke i dhënë çelikut të veglave O1 qëndrueshmërinë e duhur për përdorime normale të veglave dhe matricave. Çeliku i veglave O1 ka veti forcuese të thella me strukturë kokrrizash të imët me rezistencë të pazakontë. Çeliku i veglave O1 ka përgjigje të mirë ndaj trajtimit termik me ndryshime të vogla dimensionale. Përmasat mbi rreth 2 inç të trasha ose të rrumbullakëta mund të shfaqin një fortësi më të ulët në brendësi. Çeliku i veglave O1 disponohet në raunde standarde pa karbohidrate, të sheshta dhe katrore, si dhe në përzgjedhjen më të madhe të përmasave në stokun e rrafshët të tokës dhe shufrën e shpimit të të gjitha kategorive të çelikut të veglave.


Aplikimet:

Aty ku kërkohet qëndrueshmëri më e madhe dimensionale në trajtimin termik ose rezistencë e përmirësuar ndaj konsumit, duhet të merren parasysh çeliqet e veglave me përmbajtje më të lartë të aliazhit, si A2 ose D2.


PËRBËRJA

CMnSi
Cr
W
0.94
1.200.300.50
0.50


specifikimet:

Vetitë mekanike të çelikut të veglave ASTM O1

PronatMetrikPerandorak
Fortësia, Brinell (kusht i pjekjes së butë - dorëzimi)190190
Fortësia, Rockwell C (temperatura e kalitjes 300-1200°F)34.0-64.034.0-64.0
Moduli elastik (i ngurtësuar në 62 HRC)193 GPa28000 ksi
Moduli elastik (@399°C/750°F, i ngurtësuar në 62 HRC)172 GPa25000 ksi
Moduli elastik (@191°C/375°F, i ngurtësuar në 62 HRC)186 GPa27000 ksi
Forca e rendimentit në shtypje (0.2%, e ngurtësuar në 50 HRC)1350 MPa196000 psi
Forca e rendimentit në shtypje (0.2%, e ngurtësuar në 55 HRC)1800 MPa261000 psi
Forca e rendimentit në shtypje (0.2%, e ngurtësuar në 60 HRC)2150 MPa312000 psi
Forca e rendimentit në shtypje (0.2%, e ngurtësuar në 62 HRC)2200 MPa319000 psi


Prona fizike

PronatMetrikPerandorak
Dendësia (e ngurtësuar në 62 HRC)7.81 g / cm30.282 lb / in3
Dendësia (@399°C/ 750°F, ngurtësuar në 62 HRC)7.70 g / cm30.278 lb / in3
Dendësia (@191°C/ 375°F, ngurtësuar në 62 HRC)7.75 g / cm30.280 lb / in3
Pika e shkrirjes1421 ° C2590 ° F


Karakteristikat termike

PronatKushtet
T (° C)Trajtim
Zgjerimi termik10.6 x 10-6/ºC20-260-


Formëzimi i çelikut të veglave ASTM O1

Ngrohja për farkëtimin e çelikut të veglave vajore O1 duhet të bëhet ngadalë dhe në mënyrë uniforme. Formëzimi i çeliqeve të aliazhuar O1 mund të kryhet në 980-1000°C dhe të ringrohet sa herë të jetë e nevojshme. Por mos falsifikoni nën 800°C. Pas farkëtimit të çelikut të veglave AISI O1, ftoheni ngadalë në gëlqere, mikë, hi të thatë ose furrë. Çeliqet e veglave ASTM O-1 duhet të kalohen gjithmonë pas farkëtimit.


AISI O1 Mjekimi me nxehtësi nga çeliku i veglave


 Pjekja

Pjekja duhet të kryhet pas punës së nxehtë dhe para riforcimit.

Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 222°C në orë deri në 802-816°C dhe mbajeni në temperaturë për 1 orë për inç (25.4 mm) të trashësisë maksimale; Minimumi 2 orë. Më pas ftoheni ngadalë me furrën me një shpejtësi jo më të madhe se 28°C në orë në 538°C. Vazhdoni ftohjen në temperaturën e ambientit në furrë ose në ajër. Fortësia që rezulton duhet të jetë maksimumi 212 HBW.


Lehtësim nga stresi i materialit të pangurtësuar

Ngroheni ngadalë në 1250° F. Thitheni për dy orë për inç trashësi në nxehtësi. Ftoheni ngadalë (ftohni furrën nëse është e mundur) në temperaturën e dhomës.


Ngurtësim

1.Ngrohni paraprakisht: Ngrohni pak përpara se ta ngarkoni në furrën e parangrohjes, e cila duhet të funksionojë në rreth 1100°-1200°F.

2. Forcimi: Ngrohni në 1475 deri në 1500 ° F. Thithni në nxehtësi për 30 minuta për inç trashësi.

3.Shuajeni: Fikni çelikun O1 në vaj të ngrohtë dhe lëreni të ftohet në vaj derisa të arrihet një temperaturë prej 125°-150°F, ose aty ku pjesa mund të mbahet në dorë të zhveshur dhe kaliteni menjëherë.

4. Temperatura: Normalisht, çeliqet për forcimin e vajit duhet të kalojnë vetëm. Megjithatë, ndonjëherë mund të preferohet kalitja e dyfishtë. Zhyteni në nxehtësi për 2 orë për inç trashësi për çdo temperament. Ajri ftohet në temperaturën e dhomës ndërmjet temperaturave. Gama normale e kalitjes për këtë klasë është 300 deri në 450 ° F.


 Temperamenti për lehtësimin e stresit

Një temperament për lehtësimin e stresit për materialin e ngurtësuar rekomandohet fuqimisht pas bluarjes ose saldimit të konsiderueshëm ose EDM. Zgjidhni një temperaturë që është 25 ose 50 ° F më e ulët se temperatura e fundit e kalitjes së përdorur.


 ArtikullPërmasa (mm)ProcesGjendja e dorezimit
SheetsT1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja


Kontaktoni

Kategoritë e nxehta