2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

M42

home>Produkte>Steeleliku me shpejtësi të lartë>M42

Shufra e rrumbullakët M42

Na kontaktoni

specifikimet

Çeliku super shpejtësi i lartë M42 është një çelik me shpejtësi të lartë kobalt premium me një përbërje kimike të krijuar për fortësi të lartë dhe fortësi të nxehtë superiore. Këto veti e bëjnë çelikun një zgjedhje të shkëlqyeshme për përpunimin e çeliqeve me forcë të lartë dhe të para-ngurtësuar, lidhjeve me fortësi të lartë dhe super lidhjeve me ngjyra të vështira për tu përdorur në industrinë e hapësirës ajrore, të naftës dhe gjenerimit të energjisë.

M42 shfaq rezistencë të shkëlqyeshme ndaj konsumimit për shkak të fortësisë së lartë të trajtuar me nxehtësi (68 deri 70 HRC), dhe përmbajtja e lartë e kobaltit jep fortësinë e nxehtë. Si të tilla, skajet e prerjes në mjetet e bëra nga çeliku M42 me shpejtësi të lartë qëndrojnë të mprehta dhe të forta në aplikacionet e prerjes së rëndë dhe me prodhim të lartë.

APLIKIMET: Stërvitje përdredhëse, çezmat, prerëset e frezës, prerëset, broshurat, sharrat, thikat dhe kapakët e rrotullimit të fillit.

PËRBËRJA

C

Si

Cr

W

Mo

V

Co

1.08

0.45

3.85

1.50

9.50

1.20

8.00

VETIT RELATIVE

1492427892722067


VETITË FIZIKE

· Dendësia: 0.282 lb/in3 (7806 kg/m3)

· Graviteti specifik: 7.81

· Moduli i elasticitetit: 30 x 106 psi (207 GPa)

· Përpunueshmëria: 35-40% e një çeliku me 1% karbon


1492427996594481

UDHIONZIME PRER TRAJTIMIN E NGROHTIS

HARDENIMI

TEMPERATURA KRITIKE

Ac1: 1560 ° F (849 ℃)

Nxehja paraprake: Nxehtësia me një shpejtësi jo më shumë se 400 ° F në orë (222 ° C në orë) në 1500-1600 ° F (816-871 ° C), dhe barazimi.

Austenitizimi (nxehtësia e lartë): Nxehtësia shpejt nga ngrohja e nxehtë.
Furra: 2150-2175 ° F (1177-1191 ° C)
Kripë: 2125-2150 ° F (1163-1177 ° C)

Për të maksimizuar qëndrueshmërinë, përdorni temperaturën më të ulët.
Për të maksimizuar fortësinë e nxehtë, përdorni temperaturën më të lartë.

Shuarja: Gaz nën presion, vaj i ngrohtë ose kripë. Për gazin nën presion, një shpejtësi e shpejtë shuarjeje nën 1000 ° F
(538 ° C) është kritike për të marrë vetitë e dëshiruara. 
Për vajin, shuhet derisa të zihet, rreth 900 ° F (482 ° C), pastaj ftohet në ajër të qetë në 150 -125 ° F (66-51 ° C).
Për kripën e mbajtur në 1000-1100 ° F (538-593 ° C), barazohet, pastaj ftohet në ajër të qetë në 150 -125 ° F (66-51 ° C).

Kalitje: Temperoni menjëherë pas shuarjes. Diapazoni tipik i kalitjes është 950-1050 ° F (510-566 ° C). Mbajeni në temperaturë për 2 orë, pastaj ftohuni në temperaturën e ambientit. Kërkohet kalitje e trefishtë.

Pjekja

Pjekja duhet të kryhet pas punës së nxehtë dhe para riforcimit.

Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) deri në 1500-1575°F (843-857°C) dhe mbajeni për 1 orë për inç (25.4 mm) trashësi, minimumi 2 orë . Më pas ftoheni ngadalë me furrën me një shpejtësi jo më të madhe se 50°F në orë (28°C në orë) deri në 1000°F (538°C). Vazhdoni ftohjen në temperaturën e ambientit në furrë ose në ajër. Fortësia që rezulton duhet të jetë 269 HBW ose më e ulët.

FALAS

Ngroheni në 1200-1400°F (649-760°C) dhe barazoni. Më pas ngroheni me shpejtësi në 2000-2100°F (1093-1149°C) dhe barazoni para farkëtimit. Ngroheni nëse temperatura e pjesës së punës bie nën 1800°F (982°C). Pas farkëtimit, ftoheni ngadalë në temperaturën e ambientit në furrë ose groposeni në material izolues, më pas pjekeni siç përshkruhet më sipër


ArtikullDimensioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Bar i rrumbullakëtDIA 1.0 - 30Vizatimi i ftohtë / bluarja pa qendërBright & Pjekje
DIA 20 - 80LëkurëBright & Pjekje
DIA 13-180Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
DIA 70 - 400Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Bar i sheshtëT 3.0-20 XW 20-100Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
BllokT 20-200 X 300-800Rrotullimi i nxehtë dhe i farkëtuar në nxehtësiSipërfaqja e zezë / Makineri & Pjekje
Shufra teliDIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
SheetsT1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Kontaktoni