2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

M42

home>Produkte>Steeleliku me shpejtësi të lartë>M42

Fletë HSS M42

Na kontaktoni

specifikimet

M42 high speed steel is a cobalt molybdenum tools steel, the addition of 8% cobalt means that M42 delivers superior red-hardness when compared to M2. The composition of M42 makes for a good balance of toughness and hardness and can be found widely used for all types of cutting tools, often used for machining materials and super alloys that are difficult to machine. M42 high speed steel has a heat-treated hardness in the range 68 to 70 HRC. 


Aplikimet:

M42 is a high-speed steel for conditions that demand excellent hot hardness. M42 is suitable for cutting tools such as, twist drills, 

broaches, taps, milling cutters, saws, reamers, bandsaw blades and cold work tools. See our tool steel application chart

If the higher red-hardness of M42 if not required for your application then consider M2 high speed steel.       


Detajet e shpejta:M42  sheets


PËRBËRJA

        C       Si
       Cr
       W
      Mo
        V
       Co
      1.08
     0.45
      3.85
     1.50
     9.50
      1.20
      8.00


VETIT RELATIVE

VETITË FIZIKE

·  Density: 0.282 lb/in3 (7806 kg/m3)

· Graviteti specifik: 7.81

· Moduli i elasticitetit: 30 x 106 psi (207 GPa)

· Makineria: 35-40% e një çeliku karboni 1%

UDHIONZIME PRER TRAJTIMIN E NGROHTIS ARD HARDENIMI       

TEMPERATURA KRITIKE
Ac1: 1560 ° F (849 ℃)       


Nxehja paraprake:Nxehtësia me një shpejtësi jo më shumë se 400 ° F në orë (222 ° C në orë) në 1500-1600 ° F (816-871 ° C), dhe barazimi.


Austenitizimi (nxehtësia e lartë):Nxehtësia shpejt nga ngrohja e nxehtë.

Furra: 2150-2175 ° F (1177-1191 ° C)

Kripë: 2125-2150 ° F (1163-1177 ° C)

Për të maksimizuar qëndrueshmërinë, përdorni temperaturën më të ulët.

Për të maksimizuar fortësinë e nxehtë, përdorni temperaturën më të lartë.


Shuarja:Gaz nën presion, vaj i ngrohtë ose kripë. Për gazin nën presion, një shpejtësi e shpejtë shuarjeje nën 1000 ° F

(538 ° C) është kritike për të marrë vetitë e dëshiruara. 

Për vajin, shuhet derisa të zihet, rreth 900 ° F (482 ° C), pastaj ftohet në ajër të qetë në 150 -125 ° F (66-51 ° C).

Për kripën e mbajtur në 1000-1100 ° F (538-593 ° C), barazohet, pastaj ftohet në ajër të qetë në 150 -125 ° F (66-51 ° C).


Kalitje:Temperoni menjëherë pas shuarjes. Diapazoni tipik i kalitjes është 950-1050 ° F (510-566 ° C). Mbajeni në temperaturë për 2 orë, pastaj ftohuni në temperaturën e ambientit. Kërkohet kalitje e trefishtë.


Pjekja

Pjekja duhet të kryhet pas punës së nxehtë dhe para riforcimit.

Heat at a rate not exceeding 400°F per hour (222°C per hour) to 1500-1575°F (843-857°C), and hold for 1 hour per inch (25.4 mm) of thickness, 

minimum of 2 hours. Then cool slowly with the furnace at a rate not exceeding 50°F per hour (28°C per hour) to 1000°F (538°C). 

Vazhdoni ftohjen në temperaturën e ambientit në furrë ose në ajër. Fortësia që rezulton duhet të jetë 269 HBW ose më e ulët.


Forging M42

Pre-heat slowly to 650 - 760°C and soak. Increase more quickly to the forging temperature of 1010 - 1150°C and equalize prior to forging. 

If the temperature drops below 980°C re-heating will be required. Cool the M42 very slowly after forging.

(data sheet & typical analysis available on request).


Artikull       Përmasa (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Sheets
T1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja


Kontaktoni

Kategoritë e nxehta