2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

M2 1.3343 SKH9

home>Produkte>Steeleliku me shpejtësi të lartë>M2 1.3343 SKH9

Shirit të rrumbullakët çeliku me shpejtësi të lartë

Na kontaktoni

specifikimet

M2 High Speed Steel (M2) is a tungsten-molybdenum high speed steel with a well balanced composition suitable for a wide variety of applications.  World wide, the M2 type is by far the most popular high speed steel having replaced T1 high speed in most applications because of its superior properties and relative economy.

APLIKIMET:Twist drills, taps, milling cutters, reamers, broaches, saws, and knives.

PËRBËRJA

C Mn Si Cr W Mo V
0.850.280.304.156.155.001.85


VETIT RELATIVE

1492426826144581

Koeficienti i Zgjerimit Termik (65-66 HRC)

Temperatura︒F

in/in︒F×10-6

Temperatura︒C

mm/mm︒C×10-6

70-200

5.69

21-93

10.23

70-400

6.09

21-204

10.95

70-600

6.42

21-316

11.55

70-800

6.67

21-427

12

70-1000

6.97

21-358

12.54

VETITË FIZIKE

· Dendësia: 0.294 lb/in3 (8138 kg/m3)

· Graviteti specifik: 8.14

· Moduli i elasticitetit: 30 x 106 psi (207 GPa)

· Përpunueshmëria: 50-60% e një çeliku me 1% karbon


1492427347894659


UDHIONZIME PRER TRAJTIMIN E NGROHTIS

HARDENIMI

TEMPERATURA KRITIKE

Ac1: 1530 ° F (832 ℃)

Ac3: 1610 ° F (877 ℃)

AR1: 1430 ° F (777 ℃)

AR3: 1380 ° F (749 ℃)

Nxehja paraprake: Për të minimizuar shtrembërimin dhe streset në veglat e mëdha ose komplekse, përdorni një parangrohje të dyfishtë. Nxehtësia me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) deri në 1100°F (593°C) barazohet, më pas ngroheni në 1450-1550°F (788-843°C). Për veglat normale, përdorni vetëm diapazonin e dytë të temperaturës si një trajtim i vetëm parangrohës.

Austenitizimi (nxehtësia e lartë): Nxehtësia shpejt nga ngrohja e nxehtë.
Për mjetet prerëse:
Furra: 2200-2250 ° F (1204-1232 ° C)
Kripë: 2175-2225 ° F (1191-1218 ° C)
Për të maksimizuar qëndrueshmërinë, përdorni temperaturën më të ulët.
Për të maksimizuar fortësinë e nxehtë, përdorni temperaturën më të lartë.
Për grushta, bordura dhe mjete që kërkojnë maksimumin
qëndrueshmëri pa fortësi të nxehtë:
Furra: 2075-2175 ° F (1175-1191 ° C)
Kripë: 2050-2150 ° F (1121-1177 ° C)

Shuarja: Gaz nën presion, vaj të ngrohtë ose kripë. Për gazin nën presion, një shkallë e shpejtë e shuarjes nën 1000°F (538°C) është kritike për të marrë vetitë e dëshiruara. Për vajin, shuajeni derisa të nxihet, rreth 900°F (482°C), më pas ftoheni në ajër të qetë në 150 -125°F (66-51°C). Për kripën e mbajtur në 1000-1100°F (538-593°C), barazoni, më pas ftoheni në ajër të qetë në 150 -125°F (66-51°C).

Kalitje: Kaliteni menjëherë pas shuarjes. Gama tipike e kalitjes është 1025-1050°F (552-566°C). Mbajeni në temperaturë për 2 orë, më pas ajri ftohet në temperaturën e ambientit. Kërkohet kalitje e dyfishtë. Për seksione të mëdha tërthore, dhe veçanërisht për boshllëqet nga të cilat do të priten veglat me tel EDM, rekomandohet fuqimisht kalitja e trefishtë.

Pjekja

Pjekja duhet të kryhet pas punës së nxehtë dhe para riforcimit.

Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) deri në 1525-1550°F (829-843°C) dhe mbajeni në temperaturë për 1 orë për inç (25.4 mm) trashësi, 2 orë minimale. Më pas ftoheni ngadalë me furrën me një shpejtësi jo më të madhe se 50°F në orë (28°C në orë) deri në 1000°F (538°C). Vazhdoni ftohjen në temperaturën e ambientit në furrë ose në ajër. Fortësia që rezulton duhet të jetë 248 HBW ose më e ulët.


ArtikullDimensioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Bar i rrumbullakëtDIA 1.0 - 30Vizatimi i ftohtë / bluarja pa qendërBright & Pjekje
DIA 20 - 80LëkurëBright & Pjekje
DIA 13-180Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
DIA 70 - 400Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Bar i sheshtëT 3.0-20 XW 20-100Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
BllokT 20-200 X 300-800Rrotullimi i nxehtë dhe i farkëtuar në nxehtësiSipërfaqja e zezë / Makineri & Pjekje
Shufra teliDIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
SheetsT1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Kontaktoni