2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

H13 1.2344 SKD61

home>Produkte>Çeliqet e nxehta të mjeteve të punës>H13 1.2344 SKD61

H13 1.2344 SKD61 shirit të sheshtë

Na kontaktoni

specifikimet

Çeliku i veglave H13 është një çelik i gjithanshëm i punës së nxehtë me krom-molibden që përdoret gjerësisht në aplikimet e veglave të punës në punë të nxehtë dhe të ftohtë. Fortësia e nxehtë (forca e nxehtë) e H13 i reziston plasaritjes së lodhjes termike që ndodh si rezultat i cikleve ciklike të ngrohjes dhe ftohjes në aplikimet e veglave të punës së nxehtë. Për shkak të kombinimit të tij të shkëlqyeshëm të qëndrueshmërisë së lartë dhe rezistencës ndaj plasaritjes së lodhjes termike (i njohur gjithashtu si kontrolli i nxehtësisë) H13 përdoret për më shumë aplikime të veglave të punës së nxehtë se çdo çeliku tjetër veglash.

Për shkak të rezistencës së tij të lartë dhe qëndrueshmërisë shumë të mirë në trajtimin e nxehtësisë, H13 përdoret gjithashtu në një sërë aplikacionesh për vegla pune në të ftohtë. Në këto aplikime, H13 siguron ngurtësim më të mirë (nëpërmjet forcimit në trashësi të mëdha seksionesh) dhe rezistencë më të mirë ndaj konsumit sesa çeliqet e zakonshme të aliazhit si 4140.

Gjithashtu në dispozicion si produkte Electro-Slag-Remelted (ESR) dhe Vacuum-Arc-Remelted (VAR). Proceset e rishkrirjes sigurojnë homogjenitet të përmirësuar kimik, rafinim të madhësisë së karbitit dhe përmirësime të lidhura në vetitë mekanike dhe vetitë e lodhjes.

APLIKIMET:Futjet, bërthamat dhe zgavrat për vdesin e hedhjes së vdesit, mëngët e hedhjes së vdesit, vdesin e falsifikimit të nxehtë, vdesin e nxjerrjes dhe kavitetet dhe përbërësit e mykut plastik që kërkojnë rezistencë të lartë dhe lustrim të shkëlqyeshëm.

PËRBËRJA

C

Mn

Si

Cr

Mo

V

0.40

0.40

1.00

5.25

1.35

1.00


Përçueshmëri termike

Temperatura︒F

Btu / hr-ft︒F

Temperatura︒C

W / m︒C

80

10.17

27

17.6

400

13.52

204

23.4

800

14.5

427

25.1

1200

15.49

649

26.8

VETITË FIZIKE

· Dendësia: 0.280 lb/in3 (7750 kg/m3)

· Graviteti specifik: 7.75

· Përpunueshmëria: 65-70% e një çeliku me 1% karbon

Modulet e elasticitetit

Temp︒F

Moduli psi×10-6

Temp ︒C

Moduli Gpa

70

30.0

21

206.8

200

29.0

93

199.9

400

27.0

204

186.2

600

28.5

316

196.5

800

27.5

427

189.6

1000

23.0

538

158.6

 

Koeficienti i Zgjerimit Termik (47-48 HRC)

Temperatura︒F

in/in︒F×10-6

Temperatura︒C

mm/mm︒C×10-6

80-200

5.8

21-93

10.4

80-400

6.3

21-204

11.3

80-800

6.9

21-316

12.4

80-1200

7.3

21-427

13.1

80-1500

7.5

21-538

13.


1492431268787984


UDHIONZIME PRER TRAJTIMIN E NGROHTIS

HARDENIMI

TEMPERATURA KRITIKE

Ac1: 1544 ° F (840 ℃)

Ac3: 1634 ° F (890 ℃)

AR1: 1475 ° F (802 ℃)

AR3: 1418 ° F (826 ℃)

Nxehja paraprake: Për të minimizuar shtrembërimin në mjetet komplekse, përdorni një parangrohje të dyfishtë. Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) në 1150-1250°F (621-677°C), barazoni, më pas ngrijeni në 1500-1600°F (816-871°C) dhe barazoj. Për veglat normale, përdorni vetëm diapazonin e dytë të temperaturës si një trajtim i vetëm parangrohës.

Austenitizimi (Nxehtësia e lartë): Ngrohni shpejt nga ngrohja paraprake. Furra ose kripa: 1800-1890°F (982-1032°C) Për qëndrueshmëri maksimale, përdorni 1800°F (982°C) Për fortësi maksimale dhe rezistencë ndaj plasaritjeve dhe konsumit nga lodhja termike, përdorni 1890 (1032°C). Zhyteni në temperaturë për 30 deri në 90 minuta.

Shuarja: Ajri, gazi nën presion ose vaji i ngrohtë. Trashësia e seksionit deri dhe duke përfshirë 5 inç (127 mm) zakonisht ngurtësohet plotësisht kur ftohet në ajër të qetë nga trajtimi austenitizues. Seksionet me trashësi më të madhe se 5 inç (127 mm) do të kërkojnë ftohje të përshpejtuar duke përdorur ajër të detyruar, gaz nën presion ose një shuarje të ndërprerë të vajit për të marrë fortësi, qëndrueshmëri dhe rezistencë maksimale ndaj plasaritjes së lodhjes termike.

Për shuarjen e gazit nën presion, kërkohet një shpejtësi minimale e shuarjes prej afërsisht 50°F në minutë (28°C në minutë) deri nën 1000°F (538°C) për të marrë vetitë optimale në çelik.

Për vajin, shuajeni derisa të nxihet, rreth 900°F (482°C), më pas ftoheni në ajër të qetë në 150-125°F (66-51°C).

Kalitje: Kaliteni menjëherë pas shuarjes. Gama tipike e kalitjes është 1000-1150°F (538-621°C). Mbajeni në temperaturën e kalitjes për 1 orë për inç (25.4 mm) trashësi, por për 2 orë minimale, më pas ajri ftohet në temperaturën e ambientit. Kërkohet kalitje e dyfishtë. Për të maksimizuar rezistencën dhe performancën e veglës, një temperament i tretë përdoret shpesh si një lehtësim stresi pasi të gjitha përpunimit, bluarja dhe puna EDM të kenë përfunduar në vegël.

Pjekja

Pjekja duhet të kryhet pas punës së nxehtë dhe para riforcimit.

Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) deri në 1575-1625°F (857-885°C) dhe mbajeni në temperaturë për 1 orë për inç të trashësisë maksimale; Minimumi 2 orë. Më pas ftoheni ngadalë me furrën me një shpejtësi jo më të madhe se 50°F në orë (28°C në orë) deri në 1000°F (538°C). Vazhdoni ftohjen në temperaturën e ambientit në furrë ose në ajër. Fortësia që rezulton duhet të jetë maksimumi 235 HBS.


ArtikullDimensioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Bar i rrumbullakëtDIA 1.0 - 30Vizatimi i ftohtë / bluarja pa qendërBright & Pjekje
DIA 20 - 80LëkurëBright & Pjekje
DIA 13-180Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
DIA 70 - 400Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Bar i sheshtëT 3.0-20 XW 20-100Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
BllokT 20-200 X 300-800Rrotullimi i nxehtë dhe i farkëtuar në nxehtësiSipërfaqja e zezë / Makineri & Pjekje
Shufra teliDIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
SheetsT1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Kontaktoni

Kategoritë e nxehta