2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

D3 1.2080 SKD1

home>Produkte>Mjet i Ftohtë Çeliku>D3 1.2080 SKD1

Shufra teli D3 1.2080 SKD1

Na kontaktoni

specifikimet
Çeliku i veglave D3 është një çelik vegël me përmbajtje të lartë karboni, me përmbajtje të lartë kromi dhe ngurtësim vaji, i cili karakterizohet nga një fortësi relativisht e lartë e arritshme dhe karbide të shumta, të mëdha, të aliazheve të pasura me krom në mikrostrukturë. Këto karbide ofrojnë rezistencë të mirë ndaj konsumimit nga kontakti i rrëshqitjes me metale të tjera dhe materiale gërryese.

D3 shfaq stabilitet të shkëlqyeshëm në trajtimin e nxehtësisë, duke mbajtur madhësinë pothuajse po aq mirë sa çeliqet e fortifikuara me ajër, me karbon të lartë dhe me përmbajtje të lartë krom, si D2.

APLIKIMET: Rrotullat e formimit, mbulesat e vizatimit, formimi, vegla për ngjeshjen e pluhurit dhe petëzimi.

PËRBËRJA

C

Mn

Si

Cr

V

2.15

0.40

0.40

12.25

0.25

VETIT RELATIVE

1492432113498899

Koeficienti i Zgjerimit Termik (58-59 HRC)

Temperatura︒F

in/in︒F×10-6

Temperatura︒C

mm/mm︒C×10-6

100-500

6.58

38-260

11.84

100-800

7.15

38-427

12.87

100-1000

7.32

38-538

13.81

100-1200

7.54

38-649

13.57

100-1500

7.72

38-816

13.90

VETITË FIZIKE

· Dendësia: 0.284 lb/in3 (7870 kg/m3)

· Graviteti specifik: 7.87

· Moduli i elasticitetit: 30 x 106 psi (207 GPa)

· Rezistenca elektrike: 54.8 uOhm-cm në 70ºF (21ºC)

· Përpunueshmëria: 45-50% e një çeliku me 1% karbon

1492432147401951

UDHIONZIME PRER TRAJTIMIN E NGROHTIS

HARDENIMI

TEMPERATURA KRITIKE

Ac1: 1440 ° F (782 ℃)

Ac3: 1530 ° F (8320 ℃)

AR1: 1410 ° F (766 ℃)

AR3: 1370 ° F (743 ℃)

Nxehja paraprake: Për të minimizuar shtrembërimin dhe streset në veglat e mëdha ose komplekse, përdorni një parangrohje të dyfishtë. Nxehtësia me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) në 1200-1250°F (649-677°C) barazohet, pastaj ngroheni në 1400-1450°F (760-788°C). Për veglat normale, përdorni vetëm diapazonin e parë të temperaturës si një trajtim i vetëm parangrohës.

Austenitizimi (Nxehtësia e lartë): Ngrohni ngadalë nga ngrohja paraprake në 1700-1750°F (927-954°C)

Shuarja: Për vajin, shuajeni derisa të nxihet, rreth 900°F (482°C), më pas ftoheni në ajër të qetë në 150-125°F (66-51°C).

Për gazin nën presion, furra duhet të ketë një presion minimal të shuarjes prej 4 bar. Një shpejtësi e shuarjes prej afërsisht 400°F (222°C) në minutë deri në nën 1000°F (538°C) është kritike për të marrë vetitë e dëshiruara.

Kalitje: Kaliteni menjëherë pas shuarjes. Mbajeni në temperaturë për 1 orë për inç (25.4 mm) trashësi, 2 orë minimale, më pas ajri ftohet në temperaturën e ambientit.

Për rezistencë maksimale ndaj konsumit, kalitni mes 300-350 ° F (149-177 ° C) për një fortësi prej 62-63 HRC. Për ekuilibrin optimal midis rezistencës ndaj konsumimit dhe rezistencës, kaliteni midis 450-500 ° F (232-260 ° C). Kjo do të prodhojë 58-60 HRC.

Për të minimizuar sforcimet e brendshme në seksione tërthore më të mëdha se 6 inç (152.4 mm) dhe për të përmirësuar qëndrueshmërinë në veglat që do të bëhen EDM pas trajtimit termik, rekomandohet fuqimisht koha e njomjes prej 4 deri në 6 orë në temperaturën e kalitjes.

Pjekja

Pjekja duhet të kryhet pas punës së nxehtë dhe para riforcimit.

Ngroheni me një shpejtësi jo më të madhe se 400°F në orë (222°C në orë) deri në 1600-1650°F (871-899°C) dhe mbajeni në temperaturë për 1 orë për inç (25.4 mm) të trashësisë maksimale; Minimumi 2 orë. Më pas ftoheni ngadalë me furrën me një shpejtësi jo më të madhe se 50°F në orë (28°C në orë) deri në 1000°F (538°C). Vazhdoni ftohjen në temperaturën e ambientit në furrë ose në ajër. Fortësia që rezulton duhet të jetë maksimumi 255 HBW.

Trajtimi kriogjenik: Trajtimet në frigorifer duhet të kryhen zakonisht pas temperimit të parë dhe duhet të pasohen nga një temperament i dytë.


ArtikullDimensioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Bar i rrumbullakëtDIA 1.0 - 30Vizatimi i ftohtë / bluarja pa qendërBright & Pjekje
DIA 20 - 80LëkurëBright & Pjekje
DIA 13-180Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
DIA 70 - 400Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Bar i sheshtëT 3.0-20 XW 20-100Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
BllokT 20-200 X 300-800Rrotullimi i nxehtë dhe i farkëtuar në nxehtësiSipërfaqja e zezë / Makineri & Pjekje
Shufra teliDIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
SheetsT1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Kontaktoni