2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

D2 1.2379 SKD11

home>Produkte>Mjet i Ftohtë Çeliku>D2 1.2379 SKD11

Vegla e Ftohtë e Punës Çeliku D2 1.2379 SKD11 teli dru

Na kontaktoni

specifikimet

Çeliku D2 ka rezistencë të lartë ndaj konsumit, çelik për veglat e punës me mikrodeformim, çelik për veglat e forta me erë, përmbajtje karboni deri në 1.5%, përmbajtje kromi deri në 11.5%, fortësi për trajtimin e nxehtësisë deri në 60HRC. 


Aplikimet:

përdoret për të bërë kallëpe të ndryshme të punës së ftohtë me saktësi të lartë dhe jetëgjatë.

1.2379 çeliqet përdoren për Veglat e përdorura për një kohë të gjatë, rezistenca ndaj konsumit është shumë e rëndësishme, si prerja ose formimi i kapave dhe dhëmbëve.


PËRBËRJA

CSiMnP
SCuV
0.26-0.360.150.15-0.4≤0.03≤0.030.250.3-0.6


specifikimet:

Koeficienti i Zgjerimit Termik (58-59 HRC)
Temperatura︒Fnë / in︒F × 10-6Temperatura︒Cmm / mm︒C × 10-6
100-500
5.7138-26010.3
100-8006.6338-42711.9
100-10006.8238-53812.3
100-12006.8338-64912.3
100-15006.938-81612.4


Formëzimi i çelikut të klasës AISI/ASTM A681 D2

Ngrohja për farkëtimin e çelikut të veglave AISI D2 duhet të bëhet ngadalë dhe në mënyrë uniforme. Zhyteni në 1850°-1950°F dhe ngroheni sa herë të jetë e nevojshme, duke e ndërprerë punën kur temperatura bie nën 1700°F (926°C). Pas farkëtimit të çelikut D2, ftohni ngadalë në gëlqere, mikë, hi të thatë ose furrë. Çeliku AISI D2 duhet gjithmonë të pjekja pas farkëtimit.


D2 Mjekimi me nxehtësi nga çeliku i veglave

Trajtimi me nxehtësi

Lidhja e çeliqeve ASTM D2 duhet të nxehet paraprakisht shumë ngadalë në 815℃ (1500°F) dhe më pas temperatura mund të rritet në 1010oC (1850°F). Më pas ato mbahen në 1010oC (1850°F) për 20 deri në 45 minuta dhe ftohen me ajër (ajri shuhet).


Pjekja

Pjekja e materialit të çeliqeve të veglave D2 duhet të bëhet në 871 deri në 898°C (1600 deri në 1650°F) e ndjekur nga ftohja e ngadaltë e furrës në 4.4°C (40°F) në orë ose më pak.pas së cilës shkalla e ftohjes mund të rritet. Duhet të merren masa paraprake të përshtatshme për të parandaluar karburizimin ose dekarburizimin e tepërt.


 Lehtësimi i stresit

Kur është e dëshirueshme për të lehtësuar sforcimet e përpunimit, ngrohni ngadalë çelikun e klasës D2 në 1050°-1250°F, lëreni të barazohet dhe më pas ftoheni në ajër të qetë (Strain Relieving).


Ngrohni paraprakisht përpara ngurtësimit

Ngroheni ngadalë në 1350°-1450°F dhe mbajeni në këtë temperaturë derisa materiali çeliku D2 të nxehet në mënyrë uniforme.


Ngurtësim

Pas ngrohjes paraprake të plotë, ngroheni në 1800°-1850°F. Mbajeni pjesën e punës në temperaturën e ngurtësimit derisa të nxehet plotësisht dhe në mënyrë të njëtrajtshme.


Shuarje

Materiali i veglave të çelikut AISI D2 është një çelik forcues i ajrit dhe do të zhvillojë fortësi gjatë ftohjes në ajër të qetë. Për të shmangur shkallëzimin dhe për të parandaluar dekarburizimin e sipërfaqes së pjesës së punës, rekomandohet atmosferë e kontrolluar ose furra me vakum. Nëse këto furra nuk janë të disponueshme, ngurtësimi i paketimit, banjat me kripë ose mbështjellja e pjesës me fletë çeliku inox do të sigurojë një shkallë të caktuar të mbrojtjes së sipërfaqes në procesin e forcimit. Pjesët duhet të lihen të ftohen në 150 F, ose aty ku mund të mbahen në dorë të zhveshur, dhe më pas kaliteni menjëherë.


 Kalitje

Temperatura e kalitjes në materialin çeliku D2 mund të ndryshojë sipas fortësisë së dëshiruar. Çeliqet D2 mund të kaliten në 204°C (400°F) për të arritur fortësi Rockwell C prej 61 dhe në 537°C (1000°F) për një fortësi Rockwell C prej 54.


ArtikullDimenzioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Shufra teliDIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja


Kontaktoni

Kategoritë e nxehta