2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

D2 1.2379 SKD11

home>Produkte>Mjet i Ftohtë Çeliku>D2 1.2379 SKD11

Vegla e Ftohtë Çeliku D2 1.2379 SKD11 shufër e sheshtë

Na kontaktoni

specifikimet

Çeliku i veglave Cold Works D2 është një çelik veglash me karbon të lartë, me krom të lartë (12% krom) me veti jashtëzakonisht të larta rezistente ndaj konsumit, i trajtueshëm nga nxehtësia deri në 60-62 Rc. Çeliku D2 është shumë rezistent ndaj konsumit, por jo aq i fortë sa çeliqet e aliazhuara më të ulëta. Çeliku i veglave D2 ngurtësohet në ajër me një renditje të ulët lëvizjeje dhe ofron një masë të rezistencës ndaj korrozionit kur lustrohet. Përqindja e lartë e kromit i jep atij veti të lehta rezistente ndaj korrozionit në gjendje të ngurtësuar. Vetitë mekanike të D2 janë shumë të ndjeshme ndaj trajtimit termik. Çeliku D2 është i disponueshëm në raunde, të sheshta dhe katrore pa karbohidrate, si dhe në stokun e rrafshët të bluar dhe shufrën e shpimit.


Aplikimet:

Ky çelik është i lehtë për t'u kthyer dhe sistemi i përshtatshëm i tehut të mprehtë, gërshërëve, sharrës rrethore, 

kallëp për stampim metalik, rrotull formimi, kallëp i përgjithshëm i punës në të ftohtë, prerje e ftohtë ose e nxehtë, rul, 

vidë, kallëp teli, frezues, modaliteti i nxitjes së hapur, cilindër rrethor, transformator i fuqisë, 

kartelë zemre, thikë mulliri për prerjen e fletëve të çelikut, rul formues gypash çeliku, rul special për formim, matës precize, 

forma komplekse e veglave të shtypjes së ftohtë, metalurgjia, myku i kallajit, myku i plastikës, myku i kokës së vidhave, etj.


PËRBËRJA 

CMnSi
Cr
Mo
V
C
1.50
0.30
0.30
12.00
0.75
0.90
1.50


specifikimet:

1.2379 Karakteristikat Mekanike të Çelikut
VETIT MEKANIKEmetrikëTË PAKOJSHME
Fortësia, Knoop (i konvertuar nga ngurtësia Rockwell C)769769
Fortësia, Rockwell C.6262
Fortësi, Vickers748748
Ndikimi Izod i paprekur77.0 J56.8 ft-lb
Raporti i Poisson0.27-0.300.27-0.30
Modul elastik190-210 GPa27557-30457 ksi


1.2379 Formëzimi i çelikut

Ngrohja për farkëtimin e çelikut të veglave AISI D2 duhet të bëhet ngadalë dhe në mënyrë uniforme. Zhyteni në 1850°-1950°F dhe ngroheni sa herë të jetë e nevojshme, duke e ndërprerë punën kur temperatura bie nën 1700°F (926°C). Pas farkëtimit të çelikut të mykut D2, ftoheni ngadalë në gëlqere, mikë, hi të thatë ose furrë. Çeliku D2 duhet gjithmonë të pjekja pas farkëtimit.


forcim

Pas ngrohjes paraprake të plotë, ngroheni në 1800°-1850°F. Mbajeni në temperaturën e ngurtësimit derisa të nxehet plotësisht dhe në mënyrë të njëtrajtshme.


shuarje

Materiali i veglave të çelikut DIN 1.2379 është një çelik për forcimin e ajrit dhe do të zhvillojë fortësi gjatë ftohjes në ajër të qetë. Për të shmangur shkallëzimin dhe për të parandaluar dekarburizimin në sipërfaqe, rekomandohet atmosferë e kontrolluar ose furra me vakum. Pjesët duhet të lihen të ftohen në 150 F, ose aty ku mund të mbahen në dorë të zhveshur, dhe më pas kaliteni menjëherë.


kalitje

Temperatura e kalitjes në materialin 1.2379 çeliku mund të ndryshojë sipas fortësisë së dëshiruar. Çeliqet 1.2379 mund të kaliten në 204°C (400°F) për të arritur fortësi Rockwell C prej 61 dhe në 537°C (1000°F) për një fortësi Rockwell C prej 54.


ArtikullDimenzioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Bar i sheshtëT 3.0-20 XW 20-100Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja


Kontaktoni

Kategoritë e nxehta