2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

Mjet i Ftohtë Çeliku

home>Produkte>Mjet i Ftohtë Çeliku

Blloku HSS

Na kontaktoni

specifikimet

Çeliqet e veglave të punës së ftohtë janë projektuar për aplikime për vegla pune ku temperatura e shërbimit është nën rreth 600°F (316°C). Në zgjedhjen e çeliqeve të veglave të punës së ftohtë, duhet të merren parasysh faktorët metalurgjikë që në fund të fundit ndikojnë në performancën dhe jetëgjatësinë e veglave. Këto përfshijnë ngurtësinë dhe forcën, qëndrueshmërinë dhe rezistencën ndaj konsumit. Fortësia dhe forca janë në një marrëdhënie proporcionale; sa më e lartë të jetë ngurtësia, aq më e lartë është forca. Fortësia më e lartë gjithashtu korrespondon me rezistencë më të lartë ndaj konsumit. Megjithatë, fortësia dhe forca e lartë zakonisht korrespondojnë me rezistencë më të ulët, ose me fjalë të tjera, më pak rezistencë ndaj plasaritjes nga ndikimi ose ngarkesa e papritur e goditjes. Kërkesat specifike të ngurtësisë, konsumit dhe qëndrueshmërisë së aplikimit përcaktojnë se cili mjet çeliku duhet të përdoret. Për aplikimet e reja të veglave, zgjedhja zakonisht përfshin një farë shkalle prove dhe gabimi për të përcaktuar se cili vegël çeliku ofron kombinimin më të mirë të vetive për performancën më efektive të veglave.

Përbërjet kimike nominale të çeliqeve të veglave të punës së zakonshme në të ftohtë janë paraqitur në përqindje të peshës më poshtë. Krahasimet relative të vetive të çeliqeve janë paraqitur në grafikun në anën e pasme. Informacion më specifik për çeliqet mund të merret nga fletët individuale të të dhënave. Çeliku me shpejtësi të lartë M2 dhe çeliku i punës së nxehtë H13 përfshihen në krahasimet e vetive sepse të dyja përdoren ndonjëherë në aplikimet e veglave të punës së ftohtë dhe për të ofruar një referencë të përbashkët për krahasimet me vetitë e çeliqeve të veglave të punës me shpejtësi të lartë dhe të nxehtë.

Shkalla e çelikutCMnSiCrWMoVtjetër
O10.94 1.20 0.30 0.50 0.50 
O61.45 1.00 0.90 0.25 
L60.70 0.60 0.25 0.70 1.40 Ni
A21.00 0.75 0.30 5.00 1.00 0.25 
A80.55 0.30 0.95 5.00 1.25 1.25 
A90.55 0.35 1.05 5.15 1.55 1.00 1.50 Ni
A101.35 1.80 1.20 0.20 1.50 1.85 Ni
D21.50 0.30 0.30 12.00 0.75 0.90 
D32.15 0.40 0.40 12.25 0.25 
D72.30 0.40 0.40 12.50 1.10 4.00 
LSSTM Kulm1.00 0.50 1.00 8.25 2.25 0.40 
LescowearTM1.13 0.30 1.20 7.75 1.10 1.55 2.40 
S10.53 0.25 0.25 1.35 2.00 0.25 
S70.50 0.75 0.25 3.25 1.40 
H130.40 0.40 1.00 5.25 1.35 1.00 
Vikonti 440.40 0.80 1.00 5.25 1.35 1.00 0.12S
M20.85 0.28 0.30 4.15 6.15 5.00 1.85 
CPM 1V0.55 0.40 0.50 4.00 4.25 1.00 0.50 Ni
CPM 3V0.85 0.30 1.00 5.00 1.35 2.75 
CPM M41.45 0.25 0.25 4.50 5.50 5.20 3.85 
CPM 9V1.80 0.50 0.90 5.25 1.35 9.00 
CPM 10V/A112.45 0.50 0.90 5.25 1.35 9.80 
ASTMPËRSHKRIMIM11HRC
 BESIMI
 REZISTENCA VESHJENI
 BLUARSHMËRIA
O1Një çelik vegël që forcon vajin, jo tkurrje, me rezistencë të mirë dhe qëndrueshmëri të moderuar dimensionale në trajtimin termik.9060
                    
                    
                    
O6Një çelik vegël grafit që ngurtësohet me vaj, me veti të shkëlqyera që nuk kapen. Grimcat e grafit sigurojnë vetë-lubricitet dhe mbajnë lubrifikantë të aplikuar.12560
                    
                    
                    
L6Një mjet për ngurtësimin e vajit, për përdorim të përgjithshëm dhe çelik. Përmbajtja e nikelit siguron rezistencë të shtuar ndaj ndikimit.7557
                    
                    
                    
A2Një mjet për përdorim të përgjithshëm, forcimi i ajrit dhe çelik.7060
                    
                    
                    
A8Një çelik që forcon ajrin me rezistencë të mirë, i cili mund të përdoret në punë të ftohtë dhe në disa aplikacione të kufizuara për vegla pune në nxehtësi.8059
                    
                    
                    
A9Një çelik që forcon ajrin me rezistencë të shtuar, i cili mund të përdoret në punë të ftohtë dhe në disa aplikacione të kufizuara të veglave të punës së nxehtë.7056
                    
                    
                    
A10Një çelik vegël grafit që forcon ajrin. Më i qëndrueshëm dimensionalisht gjatë trajtimit termik sesa çeliku i veglave grafik O6.9060
                    
                    
                    
D2Një çelik vegël me përdorim të përgjithshëm, 12% krom, ngurtësues ndaj ajrit, rezistent ndaj konsumit. Qëndrueshmëri e mirë dimensionale gjatë trajtimit termik.5562
                    
                    
                    
D3Një çelik vegël me ngurtësim ajri, me karbon të lartë, 12% krom, me rezistencë të përmirësuar ndaj konsumit.5063
                    
                    
                    
D7Një çelik forcues ajri me rezistencë maksimale ndaj konsumit për një çelik të derdhur me shufër. Karbitet e mëdha e të forta i rezistojnë konsumimit nga grimcat gërryese.3563
                    
                    
                    
LescowearTMDy çeliqe veglash shumë të ngjashme për forcimin e ajrit me një kombinim unik të qëndrueshmërisë dhe rezistencës ndaj konsumit.6060
                    
                    
                    
S1Një vegël çeliku rezistent ndaj goditjeve dhe ngurtësimit të vajit, i projektuar për aplikime që përfshijnë goditje të lartë ose ngarkim të papritur të goditjes.7557
                    
                    
                    
S7Një vegël çeliku që ngurtëson ajrin, rezistent ndaj goditjeve me qëndrueshmëri më të mirë dimensionale në trajtimin e nxehtësisë.7557
                    
                    
                    
H13Një çelik i nxehtë me krom 5% i cili përdoret shpesh në aplikimet e veglave të punës së ftohtë që kanë nevojë për rezistencë të lartë, por jo forcë të lartë.7048
                    
                    
                    
H13SH13 i risulfurizuar (i përpunueshëm) i parangurtësuar i cili mund të përdoret për një sërë aplikacionesh për vegla pune dhe mirëmbajtjeje.4044
                    
                    
                    
M2Me qëllim të përgjithshëm.Çeliku me shpejtësi të lartë i cili ndonjëherë përdoret në aplikimet e punës së ftohtë të cilat kërkojnë forcë të lartë por jo rezistencë të lartë.5564
                    
                    
                    
CPM 1vNjë çelik për vegla pluhuri metalik me një kombinim unik të qëndrueshmërisë së lartë dhe forcës së lartë për aplikime në punë të ftohtë dhe të nxehtë.7057
                    
                    
                    
CPM 3VNjë çelik për vegla pluhuri metalik me një përbërje aleate të ekuilibruar që siguron rezistencë të lartë dhe rezistencë ndaj konsumit për shumë aplikime në punë të ftohtë.5562
                    
                    
                    
CPM M4Një çelik për vegla pluhuri metalik me një kombinim optimal të qëndrueshmërisë, qëndrueshmërisë dhe rezistencës ndaj konsumit si për veglat e punës në të ftohtë ashtu edhe në atë të nxehtë.4563
                    
                    
                    
CPM 9VNjë çelik për vegël metalike pluhur që siguron rezistencë të lartë dhe rezistencë ndaj konsumit në një nivel të moderuar të forcës.4053
                    
                    
                    
CPM 10V/A11Një vegël metalike pluhur çeliku që siguron rezistencë jashtëzakonisht të lartë ndaj konsumit në kombinim me forcë të lartë dhe qëndrueshmëri të mirë.4063
                    
                    
                    
ArtikullDimensioni (mm)ProcesGjendja e dorezimit
Bar i rrumbullakëtDIA 1.0 - 30Vizatimi i ftohtë / bluarja pa qendërBright & Pjekje
DIA 20 - 80LëkurëBright & Pjekje
DIA 13-180Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
DIA 70 - 400Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Bar i sheshtëT 3.0-20 XW 20-100Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
BllokT 20-200 X 300-800Rrotullimi i nxehtë dhe i farkëtuar në nxehtësiSipërfaqja e zezë / Makineri & Pjekje
Shufra teliDIA 5.5 - 13Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
SheetsT1.0 - 2.5Ftohtë mbështjellëSipërfaqja e zezë & Pjekja
T 2.5 - 8.0Rrokulliset nxehtëSipërfaqja e zezë & Pjekja
Kontaktoni

Kategoritë e nxehta