2 # Ndërtesa, zona P5 Quan Shui, Distrikti Ganjingzi, Dalian, Kinë

Të gjitha kategoritë
EN
Na telefononi

+ 86-411 39641370-

Dërgo postë

vicente@konsond.com

1.2714

home>Produkte>Çeliqet e nxehta të mjeteve të punës>1.2714

Çeliqet e veglave te nxehta te punes Mat.Nr. 1.2714, bllok DIN 56NiCrMoV7

Na kontaktoni

specifikimet

Përcaktimi sipas standardeve

Mat. Nr.DINENAISI
1.271456NiCrMoV755 CrMo8-

Përbërja Kimike (në peshë %)

CSiMnCrMoNiVWTë tjerët
0.550.250.751.100.451.650.10--

Përshkrim:

Çeliku i veglave të punës me nikel me fortësi të mirë. Fortësi uniforme mbi seksion edhe në dimensione të mëdha. Rezistenca ndaj ngarkesave me goditje. Forca dhe qëndrueshmëri shumë e mirë. Rezistencë e mirë ndaj kalitjes dhe qëndrueshmëri dimensionale. Mjetet mund të ftohen me ujë ose ajër.

Aplikimet:

Vegla falsifikuese, materie të të gjitha llojeve, formave dhe madhësive, vegla falsifikuese dhe presuese të nxehtë për çelik dhe metal. Kallëpe, tufa, shpuese etj. 

Vetitë fizike (vlerat mesatare) në temperaturën e ambientit

Moduli i elasticitetit [103 x N/mm2]: 215 

Dendësia [g/cm3]: 7.84

Përçueshmëria termike [W/mK]: 36.0 

Rezistenca elektrike [Ohm mm2/m]: 0.30

Kapaciteti specifik i nxehtësisë[J/gK]: 0.46

Përçueshmëria termike [W/mK]

20 ° C500 ° C600 ° C
36.036.836.0

Rezistenca elektrike [Ohm mm2/m]

20 ° C500 ° C600 ° C
0.300.700.84

Kapaciteti specifik i nxehtësisë[J/gK]

20 ° C500 ° C600 ° C
0.460.550.59

Koeficienti i Zgjerimit Termik Linear 10ˉ6 °C-1

20-100 ° C20-200 ° C20-300 ° C20-400 ° C20-500 ° C20-600 ° C20-700 ° C
11.712.113.013.514.014.314.6

Pjekja e butë:

Ngroheni në 650-700°C, ftoheni ngadalë në furrë. Kjo do të prodhojë një fortësi maksimale Brinell prej 248.

Lehtësimi i stresit:

Lehtësimi i stresit për të hequr sforcimet e përpunimit duhet të kryhet duke ngrohur në 650°C, duke e mbajtur për një orë në nxehtësi, e ndjekur nga ftohja e ajrit. Ky operacion kryhet për të reduktuar shtrembërimin gjatë trajtimit termik.

Forcimi:

Vaj: Ngurtësohet nga një temperaturë 830-870°C e ndjekur nga shuarja me vaj. Fortësia pas shuarjes është 58 HRC.

Ajri: Ngurtësohet nga një temperaturë prej 830-900°C e ndjekur nga shuarja e ajrit. Fortësia pas shuarjes është 56 HRC. 

Kalitje:

Temperatura e kalitjes: Shihni të dhënat më poshtë.

Shuarja në vaj

Temperatura e kalitjes (°C) kundrejt ngurtësisë (HRC) vvs. Fortësia (HRC) kundrejt rezistencës në tërheqje (N/mm2)

100 ° C200 ° C300 ° C400 ° C450 ° C500 ° C550 ° C600 ° C650 ° C
57555249474542.53935
214019801790162015301440134512301110

Shuarja në ajër:

Temperatura e kalitjes (oC) kundrejt ngurtësisë (HRC) kundrejt ngurtësisë (HRC) ndaj rezistencës në tërheqje (N/mm2)

100 ° C200 ° C300 ° C400 ° C450 ° C500 ° C550 ° C600 ° C650 ° C
555350474543403732
198018451680153014401360126011701020

Formëzimi:

Temperatura e formimit të nxehtë: 1050-850°C. 

Makineria:

Për shkak të natyrës së tij rezistente ndaj gërryerjes, përpunimi në gjendje të ngurtësuar duhet të kufizohet në bluarjen e përfunduar.Kontaktoni

Kategoritë e nxehta