2 # Clădire, zona P5 Quan Shui, districtul Ganjingzi, Dalian, China

Desemnarea prin standarde

MarcăMat. Nu.DINENAISI
KSD-M11.3346S2-9-1-M1

Compoziția chimică (în %)

CSiMnCrMoNiVWAltele
0.82max. 0.45max. 0.403.858.60-1.151.75-

Descriere
M1 este un oțel pentru scule din aliaj de molibden, crom și vanadiu, cunoscut în general ca oțel de scule de mare viteză cu molibden. Este unul dintre cele mai disponibile oțeluri pentru scule utilizate astăzi. Are proprietăți similare cu oțelurile pentru scule din wolfram (seria T) la un nivel inferior. Oțel Mo foarte dur de mare viteză capacitate bună de șlefuire.

aplicatii
Burghie elicoidale, unelte de tăiat filet, plite și matrițe pentru broșare și presare cu flux la rece, matrițe încrucișate pentru fabricarea șuruburilor, laminare la rece pentru, de exemplu, echipamente Sendzimir.
Proprietăți fizice (valori medii) la temperatura ambiantă
Modulul de elasticitate [103 x N/mm2]: 217
Densitate [g/cm3]: 8.0
Conductivitate termică [W/mK]: 19.0
Rezistivitate electrică [Ohm mm2/m]: 0.60
Capacitate termică specifică [J/gK]: 0.46

Coeficientul de dilatare termică liniară 10-6 oC-1

20-100oC20-200oC20-300oC20-400oC20-500oC20-600oC20-700oC
11.011.511.912.312.412.512.5

Recoacere moale
Se încălzește la 820-850oC, se răcește încet în cuptor la 550oC apoi se aerează. Aceasta va produce o duritate Brinell maximă de 262.

Reducerea stresului
Eliberarea tensiunilor pentru a elimina tensiunile de prelucrare trebuie efectuată prin încălzire la 600-650oC, menținerea timp de o oră la căldură, urmată de răcire cu aer. Această operație este efectuată pentru a reduce distorsiunea în timpul tratamentului termic.

călire
0 Se intareste de la o temperatura de 1180-1219oC urmata de stingere cu aer sau ulei sau baie calda la 550oC. Duritatea după călire este de 64-66 HRC.

Calirea
Temperatura de revenire: 530 – 560oC, cel puțin 2x pentru cel puțin 63 HRC.

Forjare
Temperatura de formare la cald: 1100-900oC.

Lucru la rece
Acest aliaj poate fi prelucrat la rece în stare recoaptă.

Prelucrabilitate
M1 este clasificat ca un aliaj prelucrabil „mediu”. Prelucrarea trebuie realizată înainte de tratarea termică de întărire urmată de șlefuirea finală. Are un rating de 50% cel al oțelurilor de scule cu întărire cu apă (grupa W) slab aliate în ceea ce privește prelucrabilitatea.

Rezistența la coroziune
Acesta nu este un aliaj rezistent la coroziune. Utilizat ca scule, este adesea acoperit cu ulei pentru a preveni ruginirea. O peliculă ușoară de ulei. sau ambalaj de protecție, este esențial pentru a-l menține fără coroziune.

Sudare
Consultați furnizorul de aliaje pentru informații despre procedurile de sudare.
Formulare fabricate: Vă rugăm să consultați Programul de vânzări dimensionale.