2 # Bangunan, zona P5 Quan Shui, Distrik Ganjingzi, Dalian, China

Kabeh Kategori
EN
nelpon kita

+ 86-411-39641370

Kirim Kirim

vicente@konsond.com

News Industry

Omah>News>News Industry

Babagan H13 STEEL

Wektu: 2022-06-17 Hits: 73

KONSOND minangka salah sawijining Produsen lan Eksportir baja H13 paling dhuwur, KITA bisa nyedhiyakake bunder, persegi, datar, blok, lan poros lsp. Baja H13 minangka baja alat kerja panas kromium-molybdenum-vanadium minangka standar ASTM A681. resistance apik kanggo abrasion ing suhu kurang lan dhuwur, kateguhan apik, lan resistance apik kanggo retak lemes termal (uga dikenal minangka mriksa panas). Baja H13 menehi machinability banget karo atose pancet sak aktivitas produksi, lan uga wis banget liwat-hardening situs lan banget. distorsi winates nalika hardening.



Karakteristik utama baja H13 yaiku:


Hardenability dhuwur lan kateguhan dhuwur.

Resistensi sing apik banget kanggo retak termal, sing bisa digawe adhem banyu ing papan kerja.

Resistance moderat kanggo nyandhang, lan proses carburizing utawa nitriding bisa digunakake kanggo nambah permukaane 

atose, nanging kanthi nyuda resistance kanggo retak termal.

Kemampuan hardening sekunder sing kurang ing tempering amarga isi karbon sing kurang.

resistance kanggo softening ing suhu sing luwih dhuwur, nanging Kurangé populasi cepet ing atose ana ing operasi 

suhu ndhuwur 540°C (1000°F) (yaiku, suhu kerja sing bisa ditoleransi yaiku 540°C).


Kurang deformasi perawatan panas.

Machinability Moderate lan dhuwur.

resistance Moderate kanggo decarburization.

Sing luwih penting, uga bisa digunakake kanggo nggawe komponen penting ing industri aerospace.

H13 STEEL FORMULIR & UKURAN & TOLERANSI

Formulir PenyetorSize (mm)prosesToleransi

BabakΦ6-Φ100Digambar DinginPadhang / IrengH11 paling apik

Φ16-Φ350Roda PanasBlack-0/+1 mm

Dikupas / lemahH11 paling apik

Φ90-Φ1000Hot ForgedBlack-0/+5 mm

Kasar Nguripake-0/+3 mm

Flat / Square / BlokKekandelan: 120-800Hot ForgedBlack-0/+8 mm

Jembar: 120-1500Mesin Kasar-0/+3 mm

Cathetan: Toleransi bisa disesuaikan miturut panjaluk


H13 KOMPOSISI KIMIA BAJA

Standardgrade  C    Si    Mn    PS    Cr    Mo    V

ASTM A681    H13    0.32-0.45   0.8-1.2   0.20-0.50   0.030.034.75-5.50   1.1-1.75   0.8-1.2

DIN ISO 4957 1.2344   0.37-0.42 0.9-1.2   0.3-0.5   0.030.034.8-5.5   1.2-1.5   0.9-1.1

GB / T 1299   4Cr5MoSiV1   0.32-0.42   0.8-1.2   0.2-0.5   0.030.034.75-5.5   1.1-1.75   0.8-1.2

JIS G4404    SKD61   0.35-0.42   0.8-1.2   0.25-0.5   0.030.034.8-5.5   1-1.5   0.8-1.15

H13 SIFAT FISIK BAJA

Suhu20 ° C       400 ° C       1110 ° C

Kapadhetan, g/cm3     7.8   7.7   7.6

Modulus elastisitas, N/mm 2210000     180000     140000

Koefisien ekspansi termal, per °C saka 20 °C-12.6 x 10^–613.2 x 10^–6

Konduktivitas termal, W/m °C   25   29   30

Titik lebur       1427 ° C

Specific Gravity     7.75

Kemampuan65-70% saka baja karbon 1%.

H13 SIFAT MEKANIKAL BAJA

Tempering Tem. ℃    Sawise dipateni   200   400   500   520   550   580   600   650   700

Kekerasan HRC   56   54   54   55.5   54   52.5   49   45.5   33   28

Kekuwatan Tarik Mpa--2040   2100 2080   1980   1780   1650   1180-

Pengurangan wilayah--40   34   40   48   53   54   55-

Elongasi%--11   11   11.5   12   12.5   14   18-

Dampak J--40   32   35   50   60   70   100 -


H13 STEEL FORGING

Panaskan AISI H13 kanthi rong langkah, pisanan panasake suhu nganti 750 oC - 800 oC, tahan kanggo wektu sing cocog, banjur panasake suhu nganti 1050 oC - 1100 oC, tahan wektu sing cukup kanggo baja digawe panas sak tenane. Reheat perlu nalika suhu ngisor 950oC.H13 baja kudu digawe adhem minangka alon sabisa ing furnace.Annealing tansah dibutuhake sawise palsu.


H13 STEEL ANNEALING

Annealing dianggep minangka perawatan cocok kanggo machining.Heat suhu kanggo 840 ℃ -860 ℃, terus wektu cocok kanggo baja dadi sak tenane digawe panas, banjur tungku cooling.Annealed lumahing ireng, hardness≤255HB.


H13 STEEL STRESS ELIEVING

Disaranake kanggo nyuda stres sawise mesin lan sadurunge hardening kanggo nyilikake kemungkinan distorsi.H13 kudu digawe panas nganti 600-650 ° C, tahan wektu 2 jam. Kelangan alon-alon ing tungku.


H13 STEEL HARDENING

Suhu pra-panas: 600-850 ° C, biasane ing rong langkah pra-panas.

Suhu Austenitizing: 1020-1050 ° C, biasane 1020-1030 ° C


Suhu, °C   Wektu Rendhem, Kekerasan Menit sadurunge Tempering

1025   30   53±2 HRC

1050   15   54±2 HRC

Wektu rendhem = wektu ing suhu hardening sawise alat wis digawe panas kanthi lengkap.


H13 STEEL TEMPERING

Tempering kudu ditindakake sanalika sawise quenching. Kalor alon-alon lan seragam menyang 

suhu tempering, rendhem uga ora kurang saka 2 jam (siji jam saben 25mm saka total kekandelan).

Kisaran tempering sing biasa yaiku 530-650 ° C gumantung saka kekerasan.syarat lan suhu operasi alat.

Tempering kaping pindho dianjurake banget,

H13 H13 kudu digawe adhem nganti suhu kamar antarane tempers.Tempering ing sawetara 

425-550°C ora disaranake amarga nyuda sifat ketangguhan.


Suhu, °C   400   500   550   600   650

Kekerasan, HRC      54     56     54     49     47

H13 APLIKASI STEEL

Baja alat kerja panas H13 nduweni sifat sing apik banget sing akeh digunakake ing aplikasi kerja panas lan kadhemen.

Aplikasi khas kalebu die casting mati kanggo aluminium, magnesium lan seng, extrusion mati kanggo aluminium 

lan kuningan, liners, mandrel, bantalan tekanan, pandherekipun, bolsters, kasus mati, die nduwèni lan dering adaptor kanggo tembaga

lan ekstrusi kuningan. H13 digunakake kanggo ngasilake hot stamping lan press forge dies, pamisah hot heading mati, gripper mati, 

punching panas, tindikan lan alat trimming. Aplikasi liyane kalebu cetakan plastik, glathi geser kanggo karya panas 

lan swaging panas mati.


FAQ ABOUT H13 STEEL

APA TEGESÉ H13 STEEL ING BASA INGGRIS?

Baja H13 minangka jinis baja struktural paduan rendah kekuatan tarik dhuwur. Baja H13 dirancang kanggo dadi ekonomis, 

alternatif kekuatan ngisor kanggo H11 lan H22 gelar ing paling aplikasi. Spesifikasi ASTM International 

Kelas H13 yaiku A572 / A572M-10. Baja H13 nduweni kekuatan ngasilake minimal 55,000 psi lan ora ana syarat kanggo lapisan seng. 

H13 steels biasane diprodhuksi ing kondisi panas-mbalek utawa kadhemen-rampung gumantung ing syarat aplikasi. 

H11 minangka upgrade saka kelas H14 kanthi sifat mekanik sing luwih apik kanthi kekuatan sing luwih dhuwur nanging kemampuan las padha karo gelar H14.


APA TEGESÉ H13 STEEL ING BASA INGGRIS?

Baja H13 bisa digunakake ing ngendi tingkat kekuatan dhuwur dibutuhake sawise operasi mbentuk moderat wis rampung 

nalika Nyingkiri biaya tambahan wujud kang bakal kasil yen unsur alloying luwih larang ditambahake. 

Iki tegese migunani banget ing aplikasi otomotif, gears, couplings / coupling shafts bebarengan karo liyane. 

komponen sing ana ing mobil ing pirang-pirang industri kalebu aerospace & pertahanan, 

heavy engineering lan peralatan tetanèn. Baja H13 uga digunakake ing pabrik sepur 

komponen trek kayata ngalih, nyebrang lan TCTerms.


APA TEGESÉ H13 STEEL ING BASA INGGRIS?

H13 steels kurban kateguhan apik digabungake karo weldability banget lan formability nggawe pilihan populer kanggo 

akeh pabrikan. Iku bisa gampang machined kanggo nutup toleransi lan wis resistance apik kanggo nyandhang, luh lan lemes 

nggawe bahan sing cocog kanggo digunakake ing lingkungan stres dhuwur. Kombinasi kekuatan lan kateguhan nggawe 

Baja H13 cocok kanggo aplikasi statis (ing endi beban ora owah) lan aplikasi dinamis (ing endi beban fluktuasi).


Apa ana kekurangan kanggo nggunakake baja H13?

Siji-sijine kelemahane bisa dadi kerentanan kanggo embrittlement hidrogen. Baja H13 rentan kanggo retak 

ing zona kena pengaruh panas amarga isi kromium kurang alloy lan mulane, bisa duwe kangelan karo sawetara 

proses welding kalebu submerged arc welding (SAW) utawa gas metal arc welding (GMAW). 

Baja H13 uga mung kasedhiya nganti ketebalan maksimal 12mm amarga kekuatane dadi faktor pembatas. 

ngluwihi titik iki. Kakurangan potensial liyane bisa uga yaiku kelas baja H13 ora kalebu persentase karbon 

kisaran sing bakal ngidini pangguna pungkasan / tukang las kanggo nemtokake manawa aplikasi kasebut mbutuhake paduan kelas H11 utawa H22. 

tinimbang H13.


Apa H13 tahan korosi?

H13 ora tahan karat lan mulane, bisa mbutuhake lapisan yen digunakake ing lingkungan ngendi 

bakal kapapar unsur korosif.


APA TEGESÉ H13 EQUIVALENT GRADES?

Kelas H13 sing paling cedhak yaiku paduan H11 utawa H22 sing nduweni komposisi kimia sing padha. 

nanging menehi sifat mekanik sing luwih apik. 

Yen tingkat kekuatan sing luwih dhuwur dibutuhake, banjur gelar H14 utawa H19 kudu dianggep.


Apa bedane antarane H13 lan kelas baja liyane?

Bentenane utama antarane H13 lan baja liyane yaiku isi kromium sing luwih murah sing ndadekake luwih rentan kanggo 

retak nalika welding. 

Uga nduweni kateguhan lan weldability sing apik banget, dadi pilihan populer kanggo akeh pabrikan. 

Kelas baja liyane kayata H11, 

H14 lan H19 nawakake tingkat kekuatan sing luwih dhuwur nanging bisa uga ora angel utawa bisa dilas.


APA TEGESÉ H13 STEEL ING BASA INGGRIS?

Kekuwatan ngasilake minimal kanggo baja H13 yaiku 55,000 psi.


Apa kelas H13 kasedhiya ing STAINLESS STEEL?

Ora, kelas H13 mung kasedhiya ing wesi baja karbon. 

Yen wesi stainless steel dibutuhake, banjur 304 utawa 316 gelar kudu dianggep.


Ngendi aku bisa njaluk informasi liyane babagan H13 STEEL?

Kanggo informasi luwih lengkap babagan standar baja ASTM H13 standar, 

Baja kelas H11 utawa H22 sampeyan bisa ngunjungi situs web AST International. Kanggo informasi luwih lengkap babagan sifat baja H13, 

perawatan panas lan karakteristik baja H13 ing umum hubungi kita langsung.